Stichting Sleutelclub Kamerik is een initiatief van Maarten Verkleij.

Wat begon als een idee is binnen vier jaar uitgegroeid tot een volwassen club welke thans gevestigd is in een ruim fabriekspand in Kamerik.

Het begon met een oproep in de plaatselijke kerkbladen en de Woerdense Courant.

Al snel was een geschikte locatie gevonden: een klein gedeelte van een boerenschuur in Kamerik. Vervolgens moest de inrichting geregeld worden. Dankzij een advertentie op Marktplaats met een oproep “gezocht: gebruikt gereedschap” konden 4 jongeren aan de slag. De eerste objecten waren een Fiat 600 uit 1972 en een oude Jawa-motorfiets.

RTV Utrecht, RPL FM, TV Woerden en diverse kranten hebben de afgelopen jaren uitgebreid verslag gedaan van de activiteiten van de Sleutelclub.

De Fiat is in 2013 door Henk Westbroek geveild.

fiat

fiat oud met roest

 De kroon op onze club is de finaleplaats in de “Kroonappels” van het Oranje Fonds. We zijn geen eerste geworden, maar tussen wel heel grote landelijke initiatieven zijn we staande gebleven tot het eind van de verkiezing van “het beste initiatief van het koninkrijk”. De Sleutelclub Kamerik maakt zelfs deel uit van het “Nationaal Cadeau” dat op 16 mei 2013 is aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op het Paleis op de Dam.

Inmiddels is de opzet van de Sleutelclub meegegroeid met de behoefte: “een gratis club voor beperkte en niet beperkte jeugd, onder leiding van een leger aan enthousiaste vrijwilligers!”.

In de huidige locatie is voldoende ruimte voor nieuwe initiatieven. Zo wordt er gesleuteld aan fietsen, bromfietsen, motorfietsen, auto’s en klusobjecten zoals grasmaaiers en dergelijke. Deze afdeling beschikt over een autohefbrug, 4 motorhefbruggen, 4 fietswerkplekken en een metaal- en lashoek. Daarnaast is de afdeling modelbouw enorm gegroeid en beschikt deze over o.a. een houtdraaierij. Het leslokaal/vergaderzaal is bijna klaar. Mede dankzij het Rabo Dichtbijfonds kon deze ruimte volledig ingericht worden met beamer een computernetwerk. Op de benedenetage is in de oude autoshowroom een heuse kookstudio ingericht. Deze ruimte is volledig ingericht door het plaatselijke bedrijfsleven.

Kinderen leren hier koken onder leiding van ervaren koks en zullen vervolgens hun kookkunsten tonen aan maandelijks uitgenodigde gezelschappen.

Om de begroting te dekken verhuren we de ruimte(n) aan derden op momenten dat we deze zelf niet gebruiken voor zover dit de plaatselijke middenstand niet hindert. Het is niet mogelijk om feestjes te organiseren in ons pand. Inmiddels hebben we reeds twee externe activiteiten vastgelegd: “Effe Buurten”, een inloop voor Kamerikers op de dinsdag vanaf 10 uur tot 21 uur en “Honden met Aandacht”, een kleinschalige hondenschool op de zaterdagmorgen.

Heeft u ook interesse om een activiteit onder te brengen in gebouw “de Sleutel” neem dan contact op met Maarten Verkleij (06-21551767) of mail via de contactbutton rechtsboven deze pagina.

 

Het bestuur van Stichting Sleutelclub Kamerik